На ВДНГ відкриють центр вуличних культур. Дивіться, який він матиме вигляд
Фото: ВДНГ

На ВДНГ відкриють центр популяризації й просування вуличних культур Street Culture навесні 2024 року. Його розташують у будівлі навпроти бетонного скейт-парку.

У молодіжному центрі побудують залу-трансформер, яку відповідно до запиту будуть перетворювати на лекторій, денс-спот чи коворкінг. Тут проходитимуть виставки графіті та іншого стріт-арту, тематичні кінопокази, а також різноманітні події з вуличних культур для підлітків і молоді.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

Зокрема, в центрі будуть проводити лекції від амбасадорів вуличних культур і спорту, майстер-класи, запускати освітні проєкти, воркшопи й кібербатли на плейстейшн, а також транслювати лайви подкастів про історію вуличних культур України.

"Сподіваюсь, новий центр обʼєднає активну молодь з усієї України, а також стане місцем, де будуть постійно народжуватись нові творчі ідеї, а діти й підлітки зможуть у неформальний спосіб поспілкуватися з відомими атлетами й артистами", — коментує генеральний директор ВДНГ Євген Мушкін.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

Street Culture — всеукраїнська платформа вуличних культур, заснована в Харкові. Співавтори урбан-парку на ВДНГ. Street Culture регулярно проводять міжнародні та національні батли та фестивалі з брейкінгу, стрітденсу, стрітболу, стрітфутболу, паркуру, воркауту, а також майстер-класи та фестивалі й форуми вуличних культур. Команда співпрацює зі США, Данією, Латвією, Словаччиною, Німеччиною, Канадою, Британією, Нідерландами та підтримує українських атлетів на європейських змаганнях і олімпіадах.