Незаконна прибудова на вулиці Хмельницького: що кажуть у КМДА
Фото: Денис Соколов

Літній майданчик поблизу історичної будівлі на вулиці Богдана Хмельницького у Києві є незаконним. Департамент охорони культурної спадщини дозволу на прибудову не давав. Про це у коментарі Liga.Life повідомила очільниця Департаменту Марина Соловйова. 

"Це не відповідає дійсності. Я хочу підкреслити, що до нас не звертались і Департамент не давав дозволу на цю прибудову", — сказала Соловйова. 

За її словами, будівля на Хмельницького, 30/10 є пам’яткою архітектури, тож будь-які прибудови до неї — незаконні. 

"Треба підіймати питання, щоб при видачі погоджувальних документів на такі об’єкти обов’язково звертались до Департаменту охорони культурної спадщини. Якби Департаменти архітектури та земельних ресурсів брали до уваги культурну спадщину, то більшості подібних питань можна було б уникнути", — додала вона.

На питання, чи буде Департамент вимагати демонтажу прибудови, Соловйова відповіла: "Ми будемо порушувати це питання по всіх інстанціях". 

"Треба дивитись взагалі всю дозвільну документацію. Я ж не бачила цих документів. Свої документи ми перевірили — нашого дозволу не було. Але щодо інших документів — треба вивчати. Якщо їм дали усі погодження, окрім нас, то треба звертатись до Департаменту архітектури і земельних ресурсів. Але якщо немає певних документів, то Департамент благоустрою зобов’язаний (прибудову. — Ред.) демонтувати", — додала вона. 

Незаконна прибудова на вулиці Хмельницького: що кажуть у КМДА

Факт порушення також має зафіксувати інспектор Департаменту, наголосила Соловйова. 

Нагадаємо, 26 лютого користувачі соцмереж поширили фото з прибудовою поблизу пам’ятки на вулиці Богдана Хмельницького, 30/10. Ідеться про прибудову до закладу Kebab&Burger. Повідомлялось, що начебто Департамент охорони культурної спадщини також видав дозвіл на цю прибудову.