У NYT підрахували, наскільки багатими були Маккалістери  із "Сам удома"
Фото: 20th Century Fox

Американське видання The New York Times виявило, наскільки багатою була родина Маккалістерів з відомого фільму "Сам удома". Вони залучили економістів та людей, причетних до фільму, щоб знайти відповідь на це питання.

Будинок родини виявився найкращою підказкою щодо того, скільки грошей насправді мають Маккалістери.

На початку фільму один із грабіжників, Гаррі, розповідає своєму товаришеві Марву, що будинок Маккалістерів — їхня головна ціль в районі. Оскільки там, імовірно, може бути багато "першокласних товарів", "цінних паперів" та ювелірних виробів.

Будинок, який зʼявився у стрічці, дійсно існує — у передмісті Чикаго Віннетка, за адресою Лінкольн-авеню, 671. Це один із найдорожчих районів США. Будинок достатньо великий для Кевіна та його чотирьох братів і сестер, кожен з яких має власну кімнату, а також може вмістити багато гостей.

За словами економістів, у 1990 році цей будинок був доступним лише для 1% американських родин. Їхній річний дохід мав становити $305 000 (у 2022 році це було б приблизно $665 000).

У середині 2022 року подібний будинок коштував би близько $2,4 млн, з огляду на оцінку Zillow для будинку "Сам удома", і його могла б собі дозволити родина з доходом $730 000 на рік.

Сім’я має й інші атрибути багатства: вони носять гарний одяг і наймають кілька фургонів, щоб поїхати в аеропорт. Водночас, коли Кейт Маккалістер намагається підкупити літню пару, щоб вони відмовилися від своїх квитків із Парижа, вона пропонує коштовності й готівку, але натякає, що її Rolex може бути підробкою.

У мережі є припущення, що Кейт – модельєрка, оскільки в будинку є кілька манекенів, яких Кевін використав, щоб злодії подумали, що він вдома не сам. Автор оригінальних новел за фільмом Тод Штрассер зробив її саме модельєркою, а тата Кевіна — бізнесменом.

Він додав, що йому ніколи не спадало на думку докладно пояснити, як Маккалістери заробили свої гроші. Штрассе гадає, що вони — "вищий середній клас", але не "супербагаті".

У New York Times також згадують різдвяну поїздку Маккалістерів до Парижа. Переліт 15 осіб до Парижа на Різдво коштує дорого, особливо коли четверо дорослих летять першим класом. Однак батьки Кевіна не платять за квитки на літак. Але на початку фільму Кейт розповідає переодягненому бандиту, що все оплачує брат її чоловіка – дядько Роб.

У першому фільмі він є другорядним персонажем, але кілька згадок про нього свідчать, що він багатий. Він платить за квитки та має квартиру в Парижі з виглядом на Ейфелеву вежу.

Декораторка фільму "Сам удома" Ів Коулі стверджує, що будинок Маккалістерів не був дорого мебльований, але мав навмисно "величний, висококласний вигляд". Проте цей фільм не про гроші. 

"Зрештою, Джон Г'юз і режисер Кріс Коламбус створили цей зворушливий і комедійний фільм, щоб розважити глядачів, підняти настрій на свята. Він підіймав і продовжує підіймати настрій", – додала Коулі. 

"Сам удома" — сімейний фільм і різдвяна комедія 1990 року. Прем'єра відбулася 10 листопада 1990 року. Фільм мав гучний успіх — за 29 тижнів прокату по всьому світі він зібрав $476,6 млн, що є рекордом для фільмів цього жанру. 1991 року це було третє місце за касовими зборами серед усіх фільмів.