Оголену Флоренс Пʼю в "Оппенгеймері" "одягнули" в сукню для прокату в деяких країнах
Кадр із фільму 'Оппенгеймер'

В історичній драмі Крістофера Нолана "Оппенгеймер" сцени з оголеною Флоренс Пʼю піддали цензурі в Індії та країнах Близького Сходу, пише Variety.

Це зробили, щоб отримати дозвіл на покази фільму в цих країнах. Оскільки в Індії та країнах Близького Сходу показувати сцени з таким вмістом у кінотеатрах заборонено.

Йдеться про сцену, коли Дж. Роберт Оппенгеймер (Кілліан Мерфі), фізик-теоретик, який керував розробкою атомної бомби, сидить з оголеною навпроти Джин Тетлок (Флоренс П’ю), членкинею Комуністичної партії, з якою у нього був бурхливий роман.

У невідредагованій версії фільму П’ю оголена, коли розмовляє з головним героєм у готельному номері. Однак для показу в Індії та деяких країнах Близького Сходу її "одягнули" у цифрову чорну сукню.

У Індії "Оппенгеймер" отримав рейтинг 12+. Такі фільми "можуть містити помірковані дорослі сцені, без надмірної відвертості, і діти до 12 років можуть переглядати їх лише у супроводі дорослих".

​​Також новий фільм Крістофера Нолана викликав критику в Індії. Під час сцени сексу між Татлок та Оппенгеймером жінка зупинилася, взяла в руки Бхагавад-гіту, одне з головних священних писань в індуїзмі, і попросила головного героя прочитати з неї рядки. Коли постільна сцена відновилася, Мерфі вимовив фразу: "Тепер я став Смертю, руйнівником світів".

Кілька країн Азії та Близького Сходу мають сувору цензуру щодо сексуальних сцен, оголеності та лайки.

Нещодавні фільми Disney "Вестсайдська історія" та "Вічні" були зняті з прокату в Саудівській Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратах, Катарі, Бахрейні, Омані та Кувейті через трансгендерного персонажа, який перебуває в стосунках з одностатевим партнером. У цих випадках Disney відмовився виконати вимоги цензури про скорочення, тому показ фільмів у цих країнах заборонили.