"Образ майбутнього" — Docudays UA оголосив концепцію та програму цьогорічного фестивалю
Фото: Docudays UA

Ювілейний 20-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив концепцію та візуальне рішення майбутньої події. Про це повідомляють організатори на сайті фестивалю.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Цьогорічний Docudays UA буде присвячений дослідженню образу майбутнього. В основі візуального рішення мінімалістичний дизайн — простий чистий білий аркуш.

Команда обрала "надмінімалістичний" дизайн, "щоб нікому не заважати малювати в уяві власний образ майбутнього, свою мрію". Для підсилення виразності такої ідеї дизайну створили спеціальний шрифт, який залишиться в подальших випусках Docudays UA.

Крім того, команда фестивалю оголосила програму національного конкурсу DOCU/УКРАЇНА. Цьогоріч до нього увійшли п'ять фільмів:

  • стрічка про збиття рейсу MH17 Malaysia Airlines "Залізні метелики" Романа Любого, прем'єра якої відбулася на Берлінале,
  • фільм "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова, що отримав приз глядацьких симпатій на кінофестивалі Санденс,
  • стрічка "Король Лір: як ми шукали любов під час війни" Дмитра Грешка, що стежить за життями українських переселенців, які опинилися в Ужгороді,
  • новий фільм Володимира Тихого "День незалежності", який показує події 24 серпня 2022 року,
  • стрічка "Крихка пам'ять" про відомого радянського та українського кінооператора Леоніда Бурлаку, знята його онуком.

Ювілейний 20-й Docudays UA пройде з 2 до 8 червня у Києві та онлайн. Він відбудеться за підтримки Посольства Швеції в Україні, Українського культурного фонду, Польського інституту в Києві та Чеського центру Києва.