"Образ майбутнього" — Docudays UA оголосив концепцію та програму цьогорічного фестивалю
Фото: Docudays UA

Ювілейний 20-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив концепцію та візуальне рішення майбутньої події. Про це повідомляють організатори на сайті фестивалю.

Цьогорічний Docudays UA буде присвячений дослідженню образу майбутнього. В основі візуального рішення мінімалістичний дизайн — простий чистий білий аркуш.

Команда обрала "надмінімалістичний" дизайн, "щоб нікому не заважати малювати в уяві власний образ майбутнього, свою мрію". Для підсилення виразності такої ідеї дизайну створили спеціальний шрифт, який залишиться в подальших випусках Docudays UA.

Крім того, команда фестивалю оголосила програму національного конкурсу DOCU/УКРАЇНА. Цьогоріч до нього увійшли п'ять фільмів:

  • стрічка про збиття рейсу MH17 Malaysia Airlines "Залізні метелики" Романа Любого, прем'єра якої відбулася на Берлінале,
  • фільм "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова, що отримав приз глядацьких симпатій на кінофестивалі Санденс,
  • стрічка "Король Лір: як ми шукали любов під час війни" Дмитра Грешка, що стежить за життями українських переселенців, які опинилися в Ужгороді,
  • новий фільм Володимира Тихого "День незалежності", який показує події 24 серпня 2022 року,
  • стрічка "Крихка пам'ять" про відомого радянського та українського кінооператора Леоніда Бурлаку, знята його онуком.

Ювілейний 20-й Docudays UA пройде з 2 до 8 червня у Києві та онлайн. Він відбудеться за підтримки Посольства Швеції в Україні, Українського культурного фонду, Польського інституту в Києві та Чеського центру Києва.