Одна з вулиць у центрі Чернівців стала пішохідною після експерименту — фото
Фото: NE:Urban

У Чернівцях вулиця Чайковського стала пішохідною, три заклади отримали дозвіл на встановлення там літніх майданчиків. Про це пише автор блогу NE:Urban Сергій Момотюк.

Зазначається, що раніше на вулиці Чайковського було стихійне хаотичне парковання. Наразі ж тут постійно прогулюються сотні людей на годину.

Фото: NE:Urban
Фото: NE:Urban

Проте з двох боків пішохідної зони автомобілісти постійно паркуються. Вони тим самим порушують ПДР, але це питання — до патрульної поліції чи інспекторів із паркування, а не до міста, зазначає автор блогу NE:Urban.

"Філармонія продовжує працювати так, як і раніше, ба більше — відвідувачі тепер можуть ще й прогулятися новоствореним поруч пішохідним простором. Ніякої паралізації центру міста не сталося. Крім цього, вулиця стала доступнішою для маломобільних груп населення, адже прогулюватись її центральною частиною, очевидно, простіше, ніж вузькими тротуарами", — йдеться у повідомлені.

Фото: NE:Urban
Фото: NE:Urban

Раніше у Чернівцях організували пішохідну зону в межах провулка Готельного та частини вул. П.Чайковського на ділянці від вул. М.Заньковецької до вул. Поштової. Відповідне рішення 7 червня 2022 року ухвалив виконавчий комітет Чернівецької міської ради. Передбачалося, що ця пішохідна зона діятиме в місті постійно, тобто не лише у вихідні, а й у будні.

Експеримент тривав два місяці. 

Фото: NE:Urban
Фото: NE:Urban