ONUKA випустила трек PEREMOHA, присвячений воїнам і волонтерам — відео
Фото: ONUKA

ONUKA випустила трек PEREMOHA, який стане першим твором нового альбому "ROOM".

"PEREMOHA" — це ода українським воїнам і героїчним волонтерам. Холодний рішучий настрій пісні помітно відрізняється від звичного піднесеного звучання гурту.

Разом з піснею гурт поділився кліпом, режисером якого виступив Євген Філатов, саундпродюсер ONUKA.

За словами, Філатова, в кліпі використані зображення, які відбивають музичний настрій — яскравий, потужний і креативний, — такі, якими є українці сьогодні.

"Випадково натрапив на переосмислення пам’ятника Кию, Щеку, Хориву та сестрі Либідь в Інтернеті та вирішив втілити його у цьому відео разом зі справжніми військовими. Ми також відчуваємо і підтримку наших пращурів, дивуючись як циклічно наша історія повторюється",— додає режисер кліпу.

Також гурт ONUKA об'єднався з волонтеркою Татою Кеплер та її благодійним проєктом "Птахи" заради спільної мети — збору 1,5 млн грн на медичне обладнання для військових медиків. Усі кошти, отримані на стрімінгових платформах від прослуховування синглу та переглядів кліпу, спрямують волонтерам.

"Наш ресурс — це наш голос, це наша музика. Наш голос звучить у світі, і ми вважаємо однією з найважливіших своїх задач сьогодні підтримку постійного фокуса уваги світу на Україні та її викликах. Понад третина наших прихильників — іноземці, що дає нам можливість бути почутими й наближати нашу перемогу", — каже Ната Жижченко.

Зараз команда також працює над концептуальним альбомом "ROOM". Кожна пісня буде прив’язана до тематичних ініціатив та стане присвятою певним людям чи проблематиці: біженці, жінки, рятівники та інші герої буденності.