Парламент Таїланду проголосував за легалізацію одностатевих шлюбів
Фото: Pexels

У середу, 27 березня, Палата представників Таїланду проголосувала за легалізацію одностатевих шлюбів. Нижня палата парламенту ухвалила законопроєкт після третього, останнього читання. 400 представників парламенту проголосували "за", лише 10 депутатів виступили проти. Про це повідомляє CNN.

Тепер законопроєкт має схвалити Сенат, а потім король, на це можуть піти місяці.

Якщо закон набере чинності, Таїланд стане першою країною в Південно-Східній Азії, яка юридично визнає одностатеві шлюби, та третьою країною в Азії. У 2019 році одностатеві шлюби визнав Тайвань, а у 2023 році – Непал.

"Зараз ми пишемо нову історію Таїланду, яка назавжди змінить тайське суспільство", – заявила членкиня комітету з внесення правок Плайфа Кіока Шодладд.

Законопроєкт про одностатеві шлюби був підтриманий усіма основними партіями і знаменує собою значний крок у зміцненні репутації країни як однієї з найбільш дружніх до геїв, лесбійок і трансгендерних людей у регіоні.

Однак реальність, на думку деяких представників ЛГБТК-спільноти, є іншою.

За словами ЛГБТК, закони забороняють дискримінацію, та попри це, люди регулярно стикаються з упередженнями й навіть насильством у консервативному суспільстві Таїланду.