Чому працювати прямо з ліжка – це круто. Приклади відомих людей й не тільки
Фото: pexels.com

Роками вчені застерігають нас від використання гаджетів у ліжку. Але через початок пандемії COVID-19 мільйони людей змушені були залишитися вдома й працювати дистанційно. 

Вони складають юридичні документи, проводять дзвінки клієнтів, кодують, надсилають електронні листи, вивчають та пишуть – і все з-під ковдри у власному затишному ліжечку.

Журналістка New York Times у своїй статті зібрала розповіді людей, які роблять саме так, й довела, чому це може бути навіть здорово.

Наприклад, 24-річна Ванесса Андерсон встановила для себе невеликий стіл у своїй вітальні. Вона працювала в агентстві, яке керує приватними кухарями, і хотіла зберегти деяку подобу поділу між роботою та сном. Деякий час їй вдавалося взагалі не працювати зі своєї спальні.

Потім пані Андерсен зміни роботу. Зараз вона працює в електронній торгівлі в магазині спецій. В її розкладі робота з дому зараз займає лише частину тижня, але все ще, що вона робить, вона робить з ліжка. Через деякий час вона зрозуміла, що клієнти на тому кінці також  Розмовляючи з іншими, вона виявила, наскільки звичною є практика – працювати з ліжка.

Виявляється, що працювати з ліжка – це давня традиція, яку підтримують деякі найвидатніші діячі історії. Фріда Кало писала шедеври зі свого ліжка з балдахіном. Вінстон Черчилль ще під час Другої світової війни надиктовував машиністам під час сніданку в ліжку. Едіт Уортон, Вільям Вордсворт та Марсель Пруст складали прозу та вірші зі своїх ліжок. 

Але іноді робота з ліжка також може бути симптомом колективного нездужання. Через легку депресію через пандемію іноді люди витрачають набагато більше часу, працюючи з ліжка, навіть попри те, що в них є комп'ютер, офісний стілець та стіл. Адже коли у вас депресія, одне з найважчих завдань – це встати з ліжка. Тому з цим також треба бути обережними.

33-річна Ліз Фослієн, автор книги No Hard Feelings (книга про те, як емоції впливають на роботу), щоранку приносить у ліжко свій комп'ютер, бездротову мишу та все інше. Вона використовує свій матрац як подушечку для миші. Немає значення, у якому вигляді ви зараз працюєте. Головне – якість виконаної роботи.

Основним аргументом проти використання приладів у ліжку є те, що це може ще більше розмити межі між роботою та домом та порушити ваш цикл сну. Але навіть Аріанна Хаффінгтон, яка перетворилася на євангеліста сну, виявила, що працює з ліжка з моменту нападу пандемії.

Пані Хаффінгтон пропонує тримати вашу спальню в чистоті й обрати для себе певні ритуали, які б символізували певні фази дня. Наприклад, гаряча ванна або душ перед тим, як ви йдете спати.

А Ебі Сіделл, 27-річний режисер Нью-Йорка, часто працює з ліжка через свою хронічну хворобу, але він вважає це корисним навіть тоді, коли у нього немає спалаху. Він вважає, що горизонтальність сприяє творчому мисленню. Коли ми лежимо, незалежно від того, спимо ми чи мріємо, – це саме той час, коли  наш мозок робить багато підсвідомої чи несвідомої творчої роботи.

А ви працюєте з ліжка?

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин