Поліція має зупиняти маршрутки під час тривог — КМДА
Фото: КМДА

У Києві поліція має зупиняти комунальний транспорт, який рухатиметься під час повітряної тривоги, зокрема й приватних перевізників, щоб їхні пасажири могли пройти в укриття. Про це заявив на брифінгу директор департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук, пише Уніан.

За його словами, з патрульною поліцією Києва була розмова про те, що приватні перевізники не виконують рішення Ради оборони міста щодо зупинки транспорту під час повітряної тривоги, щоб дати можливість людям пройти до укриттів.

"Про це ми розмовляли з патрульною поліцією. Вони під час повітряної тривоги мають зупиняти, зокрема, й приватних перевізників і вимагати від них надання захисту для населення", — сказав Ткачук.

Ткачук наполягає, що пасажирам є куди ховатися: 80% зупинок мають поруч принаймні підземні переходи. Крім того, повідомив, що Дептранс отримав вказівку розмістити на зупинках QR-коди з інформацією про найближчі укриття.

1 серпня 2022 року Рада оборони міста Києва ухвалила рішення про те, що наземний громадський транспорт буде зупинятися на час повітряної тривоги, щоб пасажири залишили салон і пройшли в найближче укриття.

Київська влада не підтримала петицію про скасування зупинок, тож громадський транспорт надалі зупинятиметься під час повітряної тривоги у столиці. Рішення переглянуть за умови "суттєвої стабілізації" безпекової ситуації в столиці та відповідних рекомендацій від ДСНС.