Помер народний артист України Віталій Білоножко
Фото: Буринська міська рада

Сьогодні, 9 січня, помер естрадний співак і народний артист України Віталій Білоножко. Про це повідомила Буринська міська рада.

"Сьогодні пішов у засвіти наш земляк, неперевершений співець Мелодії двох сердець — Віталій Васильович Білоножко. Уся Буринська громада глибоко сумує з приводу смерті народного артиста України, українського співака, засновника й організатора міжнародного фестивалю родинної творчості Мелодія двох сердець", — йдеться у повідомленні.

Артист народився 11 червня 1953 року у селі Слобода Буринського району на Сумщині. Після здобуття освіти працював солістом Київського театру естради на Подолі, а згодом — солістом Держтелерадіо України.

У 1999 році, разом з дружиною народною артисткою України Світланою Білоножко став засновником регулярного Міжнародного фестивалю родинної творчості "Мелодія двох сердець". Загалом Білоножко випустив шість компакт-дисків в Україні, США та Канаді, антологію власної творчості та 12 аудіокасет.

У грудні 1995 року музиканту надали звання народного артиста України. Він є лауреатом багатьох всеукраїнських та міжнародних пісенних фестивалів і конкурсів, багаторазовий дипломант музичної премії "Шлягер року".

За високу професійну майстерність та вагомий внесок у розвиток та популяризацію української пісні артист нагороджений Міжнародним орденом Миколи Чудотворця (1998) та "Президентською Нікою" (1997), є кавалером орденів Ярослава Мудрого V ступеня (2003), "За заслуги" III ступеня (2008), "За заслуги" II ступеня (2013).