Акторка Глініс Джонс, яка зіграла у "Мері Поппінс", померла у віці 100 років
Фото: Disney

У віці 100 років померла відома британська акторка Глініс Джонс, яка зіграла Вініфред Бенкс, матір Джулі Ендрюс, у фільмі "Мері Поппінс", повідомили у The Guardian.

За словами її менеджера, вона померла в четвер у будинку для людей похилого віку в Лос-Анджелесі з природних причин.

"Сьогодні похмурий день для Голлівуду. Ми не тільки сумуємо з приводу смерті нашої дорогої Глініс, але й сумуємо через кінець золотого віку Голлівуду", — зазначив менеджер акторки Мітч Клем.

За його словами, Джонс прокладала собі шлях завдяки розуму, кмітливості та любові до продуктивності, що вплинуло на життя мільйонів людей. "Сьогодні мені важко на серці після смерті моєї улюбленої клієнтки. Вона увійшла в моє життя на початку кар’єри й поставила дуже високу планку щодо того, як орієнтуватися в цій галузі", — додав менеджер.

Глініс Джонс — британська акторка. За вісім десятиліть кар'єри вона грала у понад 60 фільмах та 30 п'єсах. Вона дебютувала на екрані у віці 15 років у фільмі "Південний райдинг" (1938). А популярність здобула у 1940-х роках після ролі Анни у військовій драмі "49-та паралель".

Протягом своєї кар'єри вона отримала різні нагороди, включно з премією "Тоні" й Drama Desk за роль у п’єсі "Маленька нічна музика" на Бродвеї, а також номінації на премії "Оскар", "Золотий глобус" і премію Лоуренса Олів'є.

Зокрема, акторка відома своїм хрипким глибоким голосом. Джонс співала пісні, написані спеціально для неї, як на екрані, так і на сцені, зокрема Sister Suffragette, написану братами Шерман для фільму Disney "Мері Поппінс" (1964).

До своєї смерті вона була однією з найстаріших актрис світу та однією з останніх великих зірок Золотого віку Голлівуду та класичних років британського кіно.