Поштова служба Німеччини більше не буде доставляти пошту повітряним транспортом
Фото: Unsplash

Deutsche Post, національна поштова служба Німеччини, офіційно припинила доставлення листів і посилок повітряним транспортом всередині країни. Останній рейс внутрішньої авіапошти вилетів із Берліна 28 березня на шляху до Штутгарта. Метою компанії є скорочення викидів CO2. Про це пише The Mayor.

Deutsche Post вирішили продемонструвати свою реальну та серйозну прихильність екологічним зусиллям та підтримати скорочення викидів CO2. Розрахунки показують, що тепер доставлення одного листа буде здійснюватися з на 80% меншими викидами вуглецю.

Доставлення пошти всередині країни тепер буде здійснюватись виключно автомобільним та залізничним транспортом. Проте міжнародні маршрути далі будуть обслуговуватись літаками. Deutsche Post продовжить забезпечувати швидке транспортування листів між північною та південною Німеччиною, використовуючи серед інших видів транспорту фургони Sprinter.

Внутрішні авіарейси існували 63 роки як послуга і здійснювалися виключно вночі. Тоді, на початку 1960-х років, повітряний транспорт був найшвидшим способом доставлення пошти, телеграм і посилок, і в багатьох випадках це вважалося важливим для ефективної комунікації, оскільки обмін миттєвими повідомленнями ще не з’явився.

З роками кількість пошти, що перевозилася таким чином, поступово зменшувалася: шість літаків обслуговували маршрути Штутгарт-Берлін, Ганновер-Мюнхен і Ганновер-Штутгарт (кожен в обох напрямках). Це становило близько 1,5 мільйона листів, що відправлялися щоночі, або в середньому приблизно 270 000 одиниць на літак.

Сьогодні забезпечення швидкого доставлення внутрішніх листів до наступного робочого дня більше не є основним компонентом універсальної поштової служби.