Постраждалі від підриву Каховської ГЕС можуть отримати одноразову грошову допомогу: деталі
Фото: Уніан

Постраждалі від підриву Каховської ГЕС можуть подати заяву на отримання одноразової матеріальної грошової допомоги у будь-якому управлінні соціального захисту.

Мінсоцполітики поінформувало усі обласні державні адміністрації та управління соціального захисту населення в регіонах (УСЗН) про можливість надходження таких звернень.

19 червня уряд ухвалив розроблену Мінсоцполітики постанову, відповідно до якої кожен постраждалий з підтоплених регіонів Херсонської та Миколаївської областей отримає 5000 грн.

Фото: Мінсоцполітики
Фото: Мінсоцполітики

Згідно з роз’ясненням відомства, на допомогу уряду можуть розраховувати люди, які на момент надзвичайної ситуації проживали або були зареєстровані в населених пунктах, що постраждали внаслідок підтоплень.

Особи, які проживали на території підтоплення, але переїхали до інших громад, які зареєструвались як ВПО та отримують щомісячну грошову допомогу на проживання для внутрішньо переміщених осіб від держави, — не зможуть отримати цю матеріальну допомогу від держави. 

Звернутися із заявою до органів соцзахисту необхідно до 31 серпня 2023 року (включно). Отримати кошти можна буде через АТ "Укрпошта" або через установи уповноважених банків з можливістю їх зняття через платіжні термінали.

Фото: Мінсоцполітики
Фото: Мінсоцполітики

Детальніша інформація про одноразову матеріальну грошову допомогу постраждалим від підриву Російською Федерацією Каховської ГЕС — за посиланням.