Притулок для тварин з інвалідністю в Ірпені переїжджає через скарги та погрози
Фото: dom.khvostov

Притулок для тварин з інвалідністю в Ірпені "Дім "особливих" хвостиків" переїжджає через погрози та скарги сусідів. Про це повідомила власниця притулку Анастасія Тиха в соцмережах.

8 квітня Анастасія написала пост у соцмережах про закриття притулку. Причиною називає неодноразові погрози, що собак хочуть вбити.

"Останній тиждень мені надходили погрози телефоном, що собак отруять, вбʼють і все в такому дусі… Мені дзвонять навіть вночі, я намагалася з цим впоратися, але вже до нас і депутати їздять, говорити про виселення", – написала власниця притулку.

Також, за словами зоозахисниці, сусіди часто скаржаться на гавкіт собак.

"Як ми не намагалися мінімізувати гавкіт, все одно їх це не влаштовує і я розумію, поряд з такою кількістю тварин важко жити", – додає Анастасія.

У соцмережах вона розповіла, що знайшла нове місце, куди поїдуть тварини. Це недобудований будинок із великою територією, огородженою парканом, поки без електрики, але з водопостачанням. Насамперед туди перевезуть вольєри з найбільш гучними собаками, котів привезуть наприкінці.

Притулок для тварин з інвалідністю в Ірпені переїжджає через скарги та погрози
null

"Закриття — це малося на увазі тимчасове, поки ми не знайдемо нове місце. У нас варіантів як таких не було, але декілька людей і фондів допомогли, ми знайшли нове місце і переїжджаємо зараз упродовж тижня. Я думаю, це займе два тижні", – каже Анастасія у коментарі для LIGA.net.

Гроші, які власниця притулку збирала на лікування тварин та модернізацію старого притулку, витратять на переїзд та облаштування нового. Там необхідно провести електрику, зробити каналізацію, облаштувати зону для котів із вигулом, а також доробити паркан, аби покращити шумоізоляцію. Для останнього волонтерка наразі збирає непотрібну цеглу.

До вирішення ситуації з притулком намагався долучитися депутат Ірпінської міської ради Антон Головенко. У своїх соцмережах він повідомив, що отримав скарги від людей і поїхав до притулку, щоб пояснити проблему. Однак на той момент для тварин вже знайшли нове місце.

Коментує Антон Головенко
Коментує Антон Головенко

"Не знаю, що він хотів. Він приїхав, сказав, що люди скаржаться. Я сказала, що в мене і так нервів не вистачає, і що скоро в нас переїзд. Він сказав: "Все, питання знято" — і поїхав", – розповідає власниця притулку.

Liga.net звернулася до Антона Головенка за коментарем щодо ситуації з притулком та тваринами, але відповіді ще немає.