Селін Діон "не контролює свої м’язи" через аутоімунне захворювання
Фото: Селін Діон / Facebook

Всесвітньо відома канадська співачка Селін Діон не може контролювати свої м’язи через рідкісне аутоімунне захворювання нервової системи, яке називають синдромом м’язової скутості. Про це в інтервʼю виданню 7 Jours повідомила сестра співачки Клодетт Діон.

Цей синдром зустрічається в однієї людини на мільйон — він вважається недослідженим, а лікування не існує. Синдром м’язової скутості викликає закляклість м’язів і хворобливі спазми, які виникають і зникають і можуть погіршуватися з часом.

Клодетт Діон розповіла, що Селін "наполегливо працює", щоб подолати хворобу, але майбутнє її співочої кар’єри є невизначеним. "Селін досі мріє повернутися на сцену, але в якому стані? Я не знаю. Голосові звʼязки — це мʼязи, серце — теж мʼяз", — додала сестра співачки.

Деякий час Діон страждала від неконтрольованих м'язових спазмів. У грудні 2022 року вона повідомила шанувальникам, що давно має проблеми зі здоровʼям. "На жаль, ці спазми впливають на всі аспекти мого повсякденного життя, іноді спричиняючи труднощі, коли я ходжу, і не дозволяють мені використовувати свої голосові зв’язки, щоб співати так, як я звикла", — розповіла тоді співачка.

У травні 2023 року, коли хвороба продовжувалася, вона скасувала всі майбутні дати туру, сказавши: "Я дуже багато працюю, щоб відновити свої сили, але гастролі можуть бути занадто складними для мене, але я не здаюся", — зазначила Діон.

Селін Діон — канадська співачка, одна з найвисокооплачуваніших музикантів сучасності. У всьому світі продано понад 200 мільйонів копій її альбомів. Вона переможниця Пісенного конкурсу "Євробачення-1988", на якому з піснею Ne partez pas sans moi представляла Швейцарію. Діон найбільше відома за своїм саундтреком My Heart Will Go On для фільму "Титанік".