Зйомки "Дивних див" призупинили через страйк сценаристів у США
Фото: Netflix

Виробництво фінального сезону популярного серіалу "Дивні дива" призупинили, причиною став страйк членів Гільдії сценаристів США. Про це шоуранери "Дивних див" написали в Twitter.

"Даффери на зв’язку. Написання сценарію не зупиниться, якщо розпочнуться зйомки. Поки ми радіємо старту виробництва з чудовими акторами та командою, воно неможливе через страйк. Сподіваємось, що скоро досягнуть чесної угоди та ми всі повернемось до роботи. А поки…кінець зв’язку".

Через страйк сценаристів також затримують виробництво серіалів "Ходячі мерці", "Великий рот", "Володар перснів: Персні влади" та інших.

І це далеко не єдині шоу та фільми, які постраждали від страйку. Багато прямих ефірів, особливо вечірніх комедійних програм у США, вже взяли "творчу паузу". Це вечірні шоу із Джиммі Феллоном, Джиммі Кіммелом, Стівеном Колбертом та ін.

2 травня Гільдія сценаристів США звернулася до Альянсу виробників кіно й телебачення з вимогою укласти нову угоду, адже на ринку з’явилися стримінгові сервіси компаній Netflix, Apple, Amazon, Disney, Discovery-Warner, NBC, Paramount. Сценаристи не отримують гідної заробітної плати за свою роботу, адже стримінги використовують їхні послуги за менші гроші, ніж кіно- та телевізійна індустрія.

Ще одна умова, на яку не пристає Альянс виробників кіно й телебачення, — це використання штучного інтелекту. У Гільдії хочуть, щоб він не міг писати або переписувати матеріал, а також бути джерелом для створення історії.