З Палацу культури НТУУ "КПІ" почали збивати автентичну плитку – фото
Фото: Дмитро Соловйов / Facebook
З Палацу культури Національного технічного університету України "КПІ" працівники почали збивати автентичну плитку. Про це повідомив дослідник архітектури Дмитро Соловйов.
"У КПІ працівники університету збивають з Палацу культури травертин – дорогий натуральний облицювальний камінь. Що вони задумали? Зашити Палац в "шубу"? Реконструкцію? Чи (не дай боже) дбайливу реставрацію? Але зважаючи на те, як недбало вони повідбивали благородну гірську породу, нічого доброго ректорат не задумав", – пише Соловйов.
Водночас дослідник наполягає, що треба негайно припинити демонтаж автентичного оздоблення, повернути травертин на місце й надалі проводити такі роботи тільки після консультацій з громадою та фахівцями.
"Це не їхнє особисте подвір'я, це – українська спадщина, архітектурний ансамбль світового рівня, відзначений державними преміями. Прикро бачити від ректорату таке байдуже ставлення до праці попередників", – каже Дмитро.
Палац культури "КПІ" – частина архітектурного комплексу Київського політехнічного інституту, який спроєктував видатний український архітектор Володимир Лиховодов. За створення комплексу авторський колектив на чолі з Лиховодовим отримав Державну премію України в галузі архітектури у 1988 році.
Фото: Дмитро Соловйов / Facebook
Фото: Дмитро Соловйов / Facebook