Співзасновник та басист гурту Eagles Ренді Мейснер помер у віці 77 років
Фото: Los Angeles Times

Американський музикант і співак, один із засновників гурту Eagles Ренді Мейснер помер у віці 77 років. Про це гурт повідомив на своєму сайті.

Мейснер страждав від хронічної обструктивної хвороби легень, ускладнення якої й спричинили смерть.

"Ренді був невіддільною частиною Eagles і зіграв важливу роль у першому успіху групи. Його вокальний діапазон був приголомшливим, це видно з його фірмової балади Take It to the Limit", — сказали учасники гурту Eagles.

Associated Press пише, що на хворобу могли вплинути "численні страждання в останні роки". Там пояснюють, що у 2016 році його дружина Лана Рей Мейснер вчинила самогубство. Водночас у Ренді діагностували біполярний розлад, і стало відомо про його проблеми з алкоголем.

Музикант народився 8 березня 1946 року в маленькому містечку Скоттсблафф, штат Небраска. Проте свій музичний шлях розпочав у Лос-Анджелесі.

Мейснер разом з Доном Хенлі, Гленном Фреєм і Берні Лідоном заснували гурт у 1971 році. Крім Take It to the Limit, разом вони створили такі хіти, як Take It Easy, Tequila Sunrise, Peaceful Easy Feeling.

Через виснаження Мейснер залишив групу через шість років — його замінив Тімоті Б. Шміт. Проте у 1998 році відбулося возз'єднання колективу: Eagles виконали хіти Take It Easy та Hotel California на церемонії в Залі слави рок-н-ролу.

"Для мене ціллю всієї справи Eagles було те поєднання та хімія, завдяки якій усі гармонії звучали просто ідеально", — сказав Мейснер одного разу в інтерв’ю.

У США альбоми The Eagles розійшлися тиражем у 65 мільйонів, що робить колектив третім за популярністю після The Beatles і Led Zeppelin.