Стало відомо, коли фільм Ірини Цілик "Я і Фелікс" вийде в український прокат
Кадр з фільму

Фільм "Я і Фелікс" режисерки Ірини Цілик вийде в український прокат 11 квітня. Це екранізація автобіографічного роману письменника і військового Артема Чеха "Хто ти такий?". Про це повідомила режисерка в соціальних мережах.

"Я і Фелікс" — це тепла і зворушлива історія про дорослішання, перші уроки доброти й жорстокості, підліткове кохання, зради та передусім про стосунки дітей і надломлених непростими часами дорослих, йдеться в описі до фільму.

"Я знімала цей фільм найперше для українських глядачів і глядачок. Стрічка попадає в доволі різні цільові аудиторії. Бо знімала кіно для нас (покоління людей, що були підлітками в 90-ті), для наших дітей, але також і для наших батьків, з якими багато про що варто поговорити", — наголосила Ірина Цілик.

Стрічка розповідає про хлопця Тимофія, що росте у провінційному українському місті в 1990-ті роки. Його сім’я — це вічно втомлена мама, переважно відсутній батько і бабуся, що має дивного бойфренда, на ім'я Фелікс. Колишній контррозвідник, ветеран війни в Афганістані, Фелікс має ПТСР і є алкоголіком. Але коли він тверезий, це найбільш розумна і харизматична людина з усіх, кого Тимофій знає.

Головні ролі зіграли: український письменник Юрій Іздрик, а також 10-річний Андрій Чередник (син Ірини Цілик і Артема Чеха) та 17-річний Владислав Балюк.