Суд наклав арешт на комплекс памʼяток на Рейтарській та заборонив будівництво
Фото: Дмитрий Перов / Facebook

Шевченківський районний суд столиці наклав арешт на майновий комплекс по вулиці Рейтарській, 37 із забороною проведення будь-яких будівельних робіт. Про це повідомляє Київська прокуратура.

До складу майнового комплексу входять: будинок на вулиці Рейтарська, 37A — будівля Київського повітового земства 1913 року — загальною площею майже 3700 кв.м, а також флігель на Рейтарській, 37А' та 37Б.

"Ухвалою суду заборонено використання, експлуатація та проведення будь-яких будівельних робіт на цій території, будь-якими особами. Ухвала суду підлягає негайному виконанню", – уточнили у прокуратурі.

Компанія-забудовник "Нест" планувала звести на місці 110-річної памʼятки бізнес-центр.

Наприкінці вересня Міністерство культури та інформаційної політики надало статус пам’ятки історії та архітектури комплексу будівель за адресою: вул. Рейтарська, 37-А, А'.

Будівлі мають статус памʼятки історії та архітектури. Земельна ділянка, на якій розташовані будинки, належить до памʼятки археології національного значення "Культурний шар міста Ярослава XI–XIII століть". А також вони розташовані в буферній зоні обʼєкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Київ: собор Святої Софії та прилеглі монастирські споруди, Києво-Печерська лавра".