Тренди TikTok 2023: відео в стилі Веса Андерсона і Римська імперія  — відео
Фото: Focus Features

Застосунок для обміну відео TikTok опублікував річний звіт, в якому розкрив найбільш помітні тренди й найпопулярніші відео у 2023 році.

Перелік найпопулярніших роликів від TikTok охоплює відео про макіяж, який переглянули пів мільярда разів, домашніх тварин, смажену курку АСМР і процедури догляду за шкірою від Селени Гомес.

Зокрема, найпопулярніші тренди соціальної мережі зібрали понад 53,6 мільярда переглядів по всьому світу.

"Звіт "Рік у TikTok 2023" — це спосіб для нас вшанувати деякі видатні моменти, які сталися в TikTok протягом року. Це вікно в історії, які надихнули, розважили й навчили понад 1 мільярд людей у ​​всьому світі. Дякуємо за ще один рік, що принесли радість нашій спільноті та поділилися з нами своєю творчістю", — заявив Адам Пресер, керівник операцій у TikTok.

Серед найпопулярніших трендів у TikTok були:

Вес Андерсон

У тренді "Вес Андерсон" користувачі публікували відео, які віддзеркалювали характерний стиль американського режисера, який створив такі фільми, як "Готель Гранд Будапешт" і "Астероїд Місто".

Користувачі гралися з кольорокорекцією, композицією та довгими статичними кадрами, що властиві стилю Андерсона. Кінематографічний тренд отримав 2,6 мільярда переглядів.

@avawillyums With a good imagination, everything is symmetrical. Let a girl day dream! #wesanderson ♬ Obituary – Alexandre Desplat

Римська імперія

Жінки в TikTok ділилися відео, на яких вони запитували чоловіків, як часто вони думають про Римську імперію. Цей тренд переглянули понад 2,4 мільярда разів. Він викликав дискусію про те, що є жіночим еквівалентом Римської імперії. Деякі користувачі припускали, що це могли бути суди над відьмами в Салемі або згадки про минулу найкращу подругу.

@jadetunchy

I was 100% convinced that this was a large scale prank

♬ original sound – Jade Brycki

Бежевий прапор, червоний прапор, зелений прапор

У цьому тренді користувачі розповідають про те, що вони вважають найкращими й найгіршими рисами особистості, особливо в контексті побачень. Він зібрав 8,52 мільярда переглядів.

Червоні прапорці вказують на непривабливу поведінку, тоді як зелені прапорці —  на бажані риси. Пізніше додали ще бежеві прапорці для всього, що вважалося трохи дратівним, незвичайним або навіть нудним, наприклад, завжди запитувати рекомендацію офіціанта або абсолютно нічого не робити під час польоту.

@lauragouillon Replying to @Kristopher Benitez Why is this kinda accurate #beigeflag #mybeigeflags #myredflags #mygreenflags ♬ BANANA SHAKE (SPED UP) – HUS

Girl dinner 

Тренд girl dinner почався після того, як користувачка Олівія Махер поділилася відео своєї вечері у травні, яке привернуло увагу понад 1,6 мільйона користувачів.

Тренд набрав понад 2,67 мільярда переглядів. У ньому жінки показують, як їдять легкі закуски замість основного приймання їжі. Згодом чоловіки теж почали знімати відео, в яких діляться власними харчовими звичками. На цих відео часто можна побачити, як чоловіки замінюють обід чи вечерю тарілкою стейка, пачкою сигарет чи банкою пива.

@karmapilled i CANT FIND THE GIRL DINNER PERSONS ACC BUT SHE IS MY HERO (alt: @karma (´◠ω◠`) ♬ original sound – karma carr

Aged filter (фільтр старіння)

Цей фільтр дозволяє користувачам змінювати своє обличчя, додаючи сивину та зморшки, щоб запропонувати реалістичне бачення того, як вони можуть виглядати в майбутньому. Фільтр, який використовує штучний інтелект для зміни зовнішності, переглянули понад 816 мільйонів разів.

@josegaffet02 No puede ser real #aged #timetravel ♬ My Way – 2008 Remastered – Frank Sinatra