Церемонію вручення премії "Еммі-2023" перенесли через страйки в Голлівуді
Фото: Shutterstock

Церемонію вручення найпрестижнішої телевізійної нагороди — премії "Еммі-2023" — перенесли на 15 січня 2024 року через страйки акторів і сценаристів у Голлівуді, пише The Guardian.

Телеканал Fox, який транслюватиме премію, і Телеакадемія обрали День Мартіна Лютера Кінга-молодшого, тому що свято полегшує проведення цілоденного заходу, який не припадає на вихідні.

Церемонія вручення премії "Еммі-2023" мала відбутися 18 вересня. Це перший випадок за багато років, коли вручення "Еммі", найвищої нагороди на телебаченні, переносять. Востаннє таке було у 2001 році, тоді через терористичні атаки 11 вересня церемонію, яка зазвичай відбувається у вересні, перенесли на листопад.

Церемонію вручення премії Creative Arts Emmy, яка вшановує мистецькі й технічні досягнення на телебаченні, цьогоріч також перенесли — тепер вона відбудеться 6 і 7 січня 2024-го.

Зазначається, що чотиримісячна затримка відображає настрої в Голлівуді про те, що будь-яка угода між Гільдією сценаристів Америки та Гільдією акторів з Альянсом продюсерів кіно і телебачення здається неминучою.

Минулого місяця оголосили номінантів на премію "Еммі" 2023 року, серед яких "Спадкоємство", "Останній із нас", "Білий лотос" і "Тед Лассо". Оголошення зникло за 48 годин до того, як голлівудські актори оголосили страйк, приєднавшись до кіно- та телевізійних сценаристів, які пікетували з травня після того, як переговори з великими студіями зірвалися.

  • Американська профспілка SAG-AFTRA, яка об'єднує 160 000 кіно- й телевізійних акторів США, приєдналася до страйку Гільдії сценаристів, що триває з початку травня.