Тур Тейлор Свіфт Eras Tour побив світовий рекорд, ставши найкасовішим в історії
Фото: Тейлор Свіфт / Instagram

Світовий тур американської співачки Тейлор Свіфт Eras Tour офіційно став найкасовішим в історії. Дохід від нього вперше у світі перевищив один мільярд доларів. Про це повідомили на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Тур розпочався в березні 2023 року і завершиться в грудні 2024 року після 151 концерту по всьому світу. Станом на сьогодні він заробив 1,04 мільярда доларів.

Таким чином The Eras Tour побив рекорд п'ятирічного прощального туру Елтона Джона, який завершився на початку 2023 року і приніс 939 мільйонів доларів за 328 концертів. Зокрема, концертний тур Свіфт також заробив більше, ніж тури Бейонсе та Брюса Спрінгстіна разом узяті.

Кожне шоу Свіфт триває понад 3,5 години та складається з 44 пісень, розділених на 10 актів. Один концерт збирає приблизно 72 000 відвідувачів, а середня вартість квитків становить близько 238 доларів. Отже, тур приносить понад 17 мільйонів доларів за концерт.

За даними Pollstar, на сьогодні було продано 4,3 мільйона квитків,  тому тур може заробити понад 2 мільярди доларів, якщо відбудуться всі заплановані концерти.

Мерч співачки також виявився прибутковим джерелом доходу, за оцінками, наразі він приніс близько 200 мільйонів доларів.