У Бельгії історичну церкву перетворили на різдвяну ковзанку
Фото: BNN

У бельгійському місті Сінт-Трюйден церкву Міндербродерс у стилі бароко XVIII століття перетворили на льодову ковзанку площею 315 квадратних метрів для щорічного різдвяного ярмарку, пише BNN.

Зазвичай організатори встановлюють ковзанку на вулиці. Але цього року вони вирішили перенести її до церкви, щоб "сховатися від негоди" та використати історичний інтер'єр будівлі.

У середині церкви вивели проєкцію на стелю із зображенням зоряної ночі, поставили вертеп, тут також лунають різдвяні пісні й проходять виставки про Різдво. "Це більше про Різдво. Різдво — про церкву та Ісуса", — сказала 12-річна Елла-Джун Браєрс.

Організатори проєкту також зазначають, що вся установка є екологічно чистою та нейтральною до вуглецю, оскільки для роботи ковзанки не використовують воду чи електрику.

Філіп Бронкартс, голова торгової асоціації Сінт-Трюйдена, наголосив на ролі церкви у сприянні залученню громади. Ковзанка та різдвяний ярмарок, які працюють до 7 січня, уособлюють дух Різдва та створюють платформу для спільноти, щоб зібратися разом і поділитися радістю.

Церква Міндербродерс у фламандському містечку датується 1730-ми роками. Будівля має бароковий фасад із двосхилим дахом та типовий для того часу інтер’єр. Її довжина становить 74 метри, а побудовано її з цегли.

З 2019 року церква не використовується для церковних служб, але громада може користуватися цим приміщенням. Будівля вже слугувала кімнатою вакцинації під час пандемії COVID-19, виставковим простором, квест-кімнатою та навіть місцем для драг-квін шоу.