У Бельгії історичну церкву перетворили на різдвяну ковзанку
Фото: BNN

У бельгійському місті Сінт-Трюйден церкву Міндербродерс у стилі бароко XVIII століття перетворили на льодову ковзанку площею 315 квадратних метрів для щорічного різдвяного ярмарку, пише BNN.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Зазвичай організатори встановлюють ковзанку на вулиці. Але цього року вони вирішили перенести її до церкви, щоб "сховатися від негоди" та використати історичний інтер'єр будівлі.

У середині церкви вивели проєкцію на стелю із зображенням зоряної ночі, поставили вертеп, тут також лунають різдвяні пісні й проходять виставки про Різдво. "Це більше про Різдво. Різдво — про церкву та Ісуса", — сказала 12-річна Елла-Джун Браєрс.

Організатори проєкту також зазначають, що вся установка є екологічно чистою та нейтральною до вуглецю, оскільки для роботи ковзанки не використовують воду чи електрику.

Філіп Бронкартс, голова торгової асоціації Сінт-Трюйдена, наголосив на ролі церкви у сприянні залученню громади. Ковзанка та різдвяний ярмарок, які працюють до 7 січня, уособлюють дух Різдва та створюють платформу для спільноти, щоб зібратися разом і поділитися радістю.

Церква Міндербродерс у фламандському містечку датується 1730-ми роками. Будівля має бароковий фасад із двосхилим дахом та типовий для того часу інтер’єр. Її довжина становить 74 метри, а побудовано її з цегли.

З 2019 року церква не використовується для церковних служб, але громада може користуватися цим приміщенням. Будівля вже слугувала кімнатою вакцинації під час пандемії COVID-19, виставковим простором, квест-кімнатою та навіть місцем для драг-квін шоу.