У Києві закуплять 30 скляних зупинок
Фото: archiproducts

КП "Київпастранс" провело тендер на закупівлю 30 павільйонів очікування для зупинок громадського транспорту, йдеться в тендері на Prozorro.

В аукціоні брала участь одна компанія "МонтажБуд77", яка й перемогла з пропозицією 8,37 млн грн. Вона має поставити павільйони до кінця грудня 2024 року. Договір ще не укладений.

Це будуть зупинки з металевим каркасом і склінням даху, задньої та бічних стінок. Усередині павільйонів розмістять деревʼяні лави. 25 зупинок матимуть довжину чотири метри, ще пʼять будуть шестиметрові.

Фото: Ксенія Семенова
Фото: Ксенія Семенова

"30 нових скляних зупинок, які не дуже захищають від дощу і сонця, – чудове рішення під час війни. Тендеру на бетонні укриття, звісно, немає", — прокоментувала цей тендер депутатка Київради Ксенія Семенова.

У Києві муніципальний транспорт має зупинятися під час повітряних тривог, пасажири мають залишити салон та пройти до найближчого укриття. Таке рішення було ухвалене у серпні 2022 року. Водночас влада відхилила всі петиції щодо скасування цього рішення.

За рік зупинки громадського транспорту під час повітряних тривог Київ втратив 2,4 млрд грн. Зокрема за цей період наземний транспорт простояв 274 години, або близько 12 діб.