За рік Київ втратив 2,4 мільярда гривень через зупинки транспорту під час тривог
Фото: КМДА

За рік зупинки громадського транспорту під час повітряних тривог Київ втратив 2,4 мільярда гривень, повідомляють "Пасажири Києва".

Рік тому почало діяти рішення Ради оборони Києва, ухвалене Віталієм Кличком та Миколою Жирновим, про зупинку комунального наземного транспорту та наземної частини метрополітену під час сигналу повітряної тривоги.

Зокрема, за підрахунками експертів, за цей період наземний транспорт простояв 274 години, або близько 12 діб. А також київська влада проігнорувала шість петицій киян з вимогою скасувати це рішення.

Фото: Пасажири Києва
Фото: Пасажири Києва

Зазначається, що підставою для такого рішення стали рекомендації ДСНС, які не були обов’язковими до виконання і несли лише рекомендаційний характер.

Станом на зараз зупиняють комунальний транспорт під час повітряних тривог у Києві, Хмельницькому й Івано-Франківську. Інші міста відмовилися від цього рішення через його неефективність.

"Зупинка комунального транспорту під час тривог у Києві є стратегічно шкідливою для міста та жителів. Було очевидно ще рік тому, що кияни жодним чином не стають більш захищеними від цього рішення і водночас банально несуть тисячі гривень додаткових транспортних витрат, переплачуючи за альтернативні види транспорту", — наголосили в громадській ініціативі.