У Китаї врятували 1000 котів від забою – їх хотіли продати як свинину чи баранину
Фото: Unsplash

Поліція в Китаї врятувала близько 1000 котів з вантажівки, що везла їх на бійню. Це частина незаконної торгівлі, коли мʼясо котів продають як свинину чи баранину, повідомляє CNN.

На початку жовтня після повідомлення зоозахисників поліціянти перехопили вантажівку з котами у провінції Цзянсу, що на сході Китаю. Без втручання зоозахисників і поліціянтів котів, ймовірно, зарізали б і відправили на південь, щоб продати як шашлик зі свинини чи баранини, або зробити з них ковбаси.

Зоозахисники спершу помітили велику кількість деревʼяних ящиків з котами неподалік одного з кладовищ. Вони стежили за ними протягом шести днів, і коли вантажівка забрала тварин, то вони викликали поліцію.

Поки невідомо, чи заарештували зловмисників, а також чи були ці коти бродячими, чи домашніми тваринами. Наразі котів відправили до притулку.

Активіст Гун Цзянь розповів, що незаконна бійня може продати 450 грамів котячого м’яса приблизно за 4 долари, видаючи його за баранину або свинину. Кожна кішка після забою й обробки важить близько двох кілограмів.

Інша активістка додала, що це не перший випадок, і вона раніше боролася з подібною незаконною торгівлею у провінції Гуандун, що на півдні Китаю.

Ця новина викликала хвилю занепокоєння у китайських соцмережах щодо прав тварин і безпеки харчових продуктів. Люди закликають владу посилити контроль. У Китаї немає закону, який би забороняв жорстоке поводження з домашніми й вуличними тваринами.

Один із нещодавніх харчових скандалів був пов’язаний із головою щура, яку знайшли в шкільній їжі. Місцеві чиновники спочатку наполягали, що це був шматок качиної шиї, проте слідчі виявили інше.