У Львові облаштують громадський простір з басейном та скеледромом
Фото: Unsplash

У Львові на вулиці Зеленій облаштують громадський простір з басейном та скеледромом, а також парк із прогулянковими доріжками. Реалізація проєкту здійснюватиметься коштом приватних інвестицій, повідомляють у Львівській міській раді.

Приватне підприємство хоче покращити доброустрій навколо вже сформованої житлової забудови, а також тієї, що формується на вул. Зеленій, 273. Ділянка розташована між кількома багатоквартирними будинками й перебуває в занедбаному стані.

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Наразі територія вкрита самосівами, місцевість — заболочена, а подекуди є проблеми з дренажем дощових вод. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев розповів, що раніше на цій ділянці була територія з водоймами та озелененням, тому зелена зона має бути відновлена.

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Він пропонує там відродити спортивно-рекреаційну функцію та сформувати невеличкий парк, який забезпечить дозвілля та прогулянки для місцевих мешканців. Зокрема, на ділянці встановлять басейн з усіма необхідними спортивними приміщеннями.

"Ми вважаємо, що тут, враховуючи добру інсоляцію та відкритість об'єкта, можна сформувати не стандартний, а природний басейн. У такий спосіб відновити справедливість з точки зору ділянок, де колись були природні ставки й озера, і сформувати це у вигляді басейну, який буде очищуватися за допомогою спеціальних рослин", — розповів Антон Коломєйцев.

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Також там облаштують рослинний "зелений екран" і створять прогулянкові алеї з дощовим садком і спортивними майданчиками. Водночас на території буде громадський простір: все зроблене з екологічних матеріалів, дренувальні поверхні, максимум природних елементів і дерева. У парку, зокрема, передбачено місце для дитячого майданчика та скеледрому.

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР