У Львові запустили інклюзивне таксі для людей, які користуються кріслами колісними
Фото: Роман Балук / ЛМР

У Львові запустили інклюзивний клас авто для людей, що користуються кріслами колісними. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Зазначається, що авто класу "Інклюзивний" оснащені гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла колісного. Місто буде компенсувати пасажирам з інвалідністю вартість проїзду. На одного пасажира передбачається до 800 гривень на місяць.

Фото: Роман Балук / ЛМР
Фото: Роман Балук / ЛМР

Для виклику адаптованої автівки у застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут та вибрати відповідний клас. Поїздки можна замовляти як безпосередньо Львовом, так і околицями міста, радіусом до 20 кілометрів.

Наразі у місті є три інклюзивні автівки. Один автомобіль може здійснювати понад 150 поїздок на місяць. Якщо буде попит, то кількість машин поступово збільшуватимуть.

Фото: Роман Балук / ЛМР
Фото: Роман Балук / ЛМР

Водночас у ЛМР розповіли, що всі поїздки на авто класу "Інклюзивний" виконуватимуть професійні драйвери, які також пройшли тренінг зі спілкування та взаємодії із людьми з порушеннями опорно-рухового апарату. Крім послуги перевезення, у разі, якщо пасажир пересувається без супроводу, водій допоможе перенести багаж або особисті речі.

Львів став другим після Києва містом, де зʼявилося таксі Uklon з інклюзивним класом. Компанія OKKO виділила гроші на закупівлю трьох спеціалізованих автомобілів і паливо на рік.

Загалом у Львівській міській територіальній громаді на обліку в управлінні соціального захисту перебуває 1321 людина з інвалідністю (зокрема й діти), яка користується кріслами колісними, та 286 осіб з інвалідністю, які мають ампутовані кінцівки.

Фото: Роман Балук / ЛМР
Фото: Роман Балук / ЛМР