У Непалі заборонили TikTok, бо він "порушує соціальну гармонію" в країні
Фото: Unsplash

Уряд Непалу вирішив заборонити китайський застосунок TikTok, заявивши, що він "порушує соціальну гармонію" в країні та розповсюджує непристойні матеріали, пише Associated Press.

Згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ, за останні чотири роки в Непалі було зареєстровано понад 1600 випадків кіберзлочинності, пов’язаних із TikTok.

Міністр закордонних справ Непалу Нараян Пракаш Сауд заявив, що доступ до застосунку негайно заборонять.

"Уряд вирішив заборонити TikTok, оскільки було необхідно регулювати використання платформи соціальних мереж, яка порушувала соціальну гармонію, доброзичливість і поширювала непристойні матеріали", — сказав Сауд.

За словами міністра, для забезпечення підзвітності платформ соціальних медіа уряд попросив компанії зареєструватися й відкрити офіс зв’язку в Непалі, сплачувати податки та дотримуватися законів і правил країни. 

TikTok, що належить китайській ByteDance, піддався пильній перевірці в низці країн через побоювання, що Пекін може використовувати застосунок для збору даних користувачів або просування своїх інтересів.

США, Велика Британія та Нова Зеландія заборонили застосунок на державних телефонах, попри те, що TikTok неодноразово заперечував, що він коли-небудь ділився даними з урядом Китаю, і не зробить цього, якщо його попросять.

Сусідня з Непалом Індія заборонила TikTok разом із десятками інших застосунків китайських розробників у червні 2020 року, заявивши, що вони можуть поставити під загрозу національну безпеку та цілісність.