У Нью-Йорку відбулася виставка українських художників, які зобразили силу жінок
Фото: Vlad Bogatsky

На Мангеттені в Нью-Йорку відбулося провокаційне артшоу під назвою SHERO. На ньому 27 українських художників представили свої роботи, які відображають силу та красу жінок, а також різні аспекти сексуальності, тілесності й чуттєвості.

На виставці були представлені як справжні зірки сучасного мистецтва, так і нові яскраві українські художниці та художники. Куратори Марія Мануйленко та Інна Педан зібрали роботи у різних стилях та техніках, поєднуючи світові тренди з українським сучасним мистецтвом.

Кожна художниця та художник по-особливому репрезентують свій варіант SHERO. Навіть під час війни вони продовжують творити, використовуючи мистецтво як засіб опору, що робить тему жіночої стійкості особливо важливою в українському мистецтві.

Фото: Vlad Bogatsky
Фото: Vlad Bogatsky

Наприклад, Тата Колесник, якій на початку війни довелося тікати з двома дітьми з Харкова до Німеччини, зображує сильних, впевнених в собі, оголених жінок, яким немає чого приховувати. Їхні тіла вкриті татуюваннями у вигляді квітів, які є своєрідною візуальною розповіддю про внутрішній світ цих жінок.

Зухвала та провокативна художниця Марія Куліковська на виставці представила акварелі, в яких вона досліджує тему людського тіла та його існування у світі. Родом з Криму, вона двічі ставала біженкою: вперше у 2013 році після анексії півострова, а вдруге — після повномасштабного вторгнення їй довелося тікати з Києва з новонародженим немовлям.

Фото: Vlad Bogatsky
Фото: Vlad Bogatsky

На виставці були присутні такі особистості, як акторка з серіалу Succession (Спадкоємці) Зої Вінтерс, Оксана Лада з The Sopranos, президентка Українського інституту Америки Кеті Наливайко, українсько-американська художниця Мая Гаюк, активістка Дарія Коломієць та інші.

"Це справді чудово. Це неймовірна колекція, і для мене велика честь бути тут і підтримувати Україну, артистів та їхні послання", – зазначила акторка Зої Вінтерс з серіалу "Спадкоємці".

Фото: Vlad Bogatsky
Фото: Vlad Bogatsky