У парку США вилупилося рідкісне імператорське пінгвіненя – фото
Фото: Reuters

У тематичному парку SeaWorld в американському місті Сан-Дієго вперше за 13 років вилупилося пташеня імператорського пінгвіна, пише Reuters.

"Це найцікавіше з того, що ми будемо робити протягом усього року, можливо, усього десятиліття", — сказав куратор зоопарку Джастін Брекетт.

Імператорських пінгвінів занесено до списку видів, які перебувають під загрозою зникнення через втрату морського льоду Антарктиди та підвищення рівня моря, спричиненого зміною клімату.

Фото: Reuters
Фото: Reuters

Зараз у тематичному парку SeaWorld живуть 17 імператорських пінгвінів за температури мінус 5℃. Співробітники парку дуже пишаються тим, що у них вилупився імператорський пінгвін, сказала Мелісса Ремсі, наглядачка SeaWorld за птахами, яка допомогла вилупитися пташеняті.

"Це єдиний зоопарк у Західній півкулі, де можна зустріти імператорських пінгвінів", — кажуть співробітники парку.

Фото: Reuters
Фото: Reuters

На відміну від інших видів, які вилуплюють кілька яєць на рік, імператорська самка відкладає лише одне яйце на рік.

У той час як інші самці та самки пінгвінів виконують інкубаційні обов’язки, самка імператорського пінгвіна зазвичай повертається в море, щоб годуватися після відкладання яйця, залишаючи самця інкубувати яйце понад два місяці.

Але оскільки мати не передала яйце батькові, співробітники SeaWorld взяли його під свою опіку. 7 вересня вони помітили рух і шум, що доносилися з яйця, проте продовж 72 годин воно так і не змогло вилупитися. Тому працівники парку обережно пробила в яйці отвір, щоб допомогти птаху вийти протягом наступних двох днів, розповіда Ремсі.

Фото: Reuters
Фото: Reuters

Пізніше працівники парку виявили, що у пташеняти був дефект розвитку дзьоба, який заважав його вилупленню.

Пінгвіненя, яке вилупилася 12 вересня, постійно харчується рибою та "рибними молочними коктейлями", набираючи зі здоровою швидкістю 5-10% від ваги свого тіла за день. Наразі SeaWorld проводить опитування, як назвати пташеня. Серед варіантів – Перл, Пандора та Астрід.

За даними Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), імператорський пінгвін є найбільшим з усіх видів пінгвінів і може досягати 1,15 метра у висоту та важити до 45 кг.