Дивіться, як пінгвіни біля станції  "Академік Вернадський" ідуть снідати – відео
Фото: Сергій Глотов / Національний антарктичний науковий центр

На острові Галіндез в Антарктиді, де розташована українська станція "Академік Вернадський", зібралося близько 4000 субантарктичних пінгвінів. Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

Як зазначили українські дослідники, якщо вийти на світанку з будівлі станції, то можна побачити на березі "чорно-біле сонмище, що стоїть у черзі за крилем", тобто за їжею на сніданок. Однак перед тим, як стрибнути у воду, натовпи пінгвінів можуть досить довго тупцювати на узбережжі.

Вчені припускають, що вони чекають, доки пірне хтось перший — найсміливіший. Саме він ризикує найбільше, адже в океані на цих птахів чатують хижаки, насамперед морські леопарди. Тож перший "плавець" може стати легкою здобиччю.

Інколи пінгвіни навіть спеціально підштовхують одне одного у воду, кажуть полярники. Коли ж пірнув перший — увесь гурт рушає за ним.

"До речі, це теж одне з харчових пристосувань. Якщо кинутися за їжею усім разом, то ризик для кожного птаха менший, ніж якщо вони будуть харчуватися поодинці. Адже поки леопард чи косатка вхопить когось одного, інші спокійно поїдять", — додають у науковому центрі.