У Парижі модернізують Cад рослин за допомогою українських труб
Фото: Вікіпедія

Компанія "Сентравіс" з Нікополя виготовила і поставила безшовні нержавіючі труби для Саду рослин у Парижі. Загалом відвантажили близько 40 тонн, повідомляє видання "ШоТам".

Зазначається, що українські труби призначені для модернізації комплексу.

"Ми з радістю беремося за цікаві та знакові проєкти, які допомагають робити цей світ кращим. Для нас це додаткове джерело мотивації й свідчення, що українські рішення та товари можуть конкурувати з кращими світовими виробниками", — прокоментував виконання замовлення директор з продажів Сентравіс Артем Атанасов.

Сад рослин у Парижі було започатковано у XVII столітті. Він входить у склад Національного музею природознавства. На його території розташовано чотири великі відділи — музей мінералогії, музей палеонтології, музей ентомології та велика галерея еволюції. А також зоопарк та акваріум.

Протягом багатьох століть тут саджали рідкісні рослини з усіх куточків світу. Особливою гордістю паркової зони Саду рослин вважаються оранжереї, перші з яких були побудовані ще в XIX столітті.

Нікопольська компанія "Сентравіс" — один із найбільших світових виробників безшовних нержавіючих труб. Також нещодавно компанія повідомляла про участь у ще одному відомому світовому проєкті —  будівництві міжнародного експериментального термоядерного реактора (ITER).