У Парижі проведуть симуляцію 50-градусної спеки, яка настане у 2032 році: що там буде
Фото: Depositphotos

У пʼятницю,13 жовтня, в Парижі містяни візьмуть участь у симуляційній репетиції 50-градусної спеки, повідомляє 20Minutes.

Мерія французької столиці розробила вигаданий сценарій, що цілком може стати реальним: 25 червня 2032 року стовпчик термометра сягає +50 градусів. Це смертельна температура для багатьох мешканців.

Рольова гра відбуватиметься у 13-му та 19-му округах. У симуляції візьмуть участь від 50 до 60 жителів: студенти, літні люди, поліція, пожежники, енергопостачальники й орендодавці. Припускають, що таке різке підвищення температури призведе до кризового режиму в місті, оскільки в такій ситуації очікується багато інцидентів.

Серед критичних інцидентів, які ймовірно відбудуться — можливе відключення електроенергії через масове використання кондиціонерів, необхідність транспортувати ліки або проведення ремонту на місці для захисту здоров’я персоналу, а також знайти терміновий прихисток у прохолодних місцях для вразливої групи людей.

"2032 рік настане вже завтра. Щотижня ми коментуємо в ЗМІ рекордні температури. Ми значно відстаємо від скандинавських країн, де майже всі громадяни навчаються надавати першу допомогу", — зазначив Серж Буланже, генеральний секретар Паризької зони оборони та безпеки.

В останні роки під впливом зміни клімату хвилі спеки стають усе частішими й інтенсивнішими в Парижі, досягаючи 43°C у липні 2019 року та 40°C у червні 2022 року. У 2023 році Франція пережила найспекотніший вересень за всю історію спостережень. Середня добова температура сягнула 21,5 °C, що на 3,5 °C вище за норму.

Результати навчань дозволять владі розробити нову стратегію стійкості, яка буде представлена ​​у 2024 році.