У Південній Кореї провели змагання, під час якого учасники сиділи непорушно 1,5 години
Фото: Charlie Miller/CNN

10 травня у Сеулі, в столиці Південної Кореї, провели змагання під час якого учасники сиділи непорушно протягом півтори години. Таким чином люди змагалися між собою у вмінні зберігати спокій. Про це повідомляє CNN.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

У змаганні взяло участь 117 конкурсантів, з-поміж чотирьох тисяч охочих.

"Сидячи на килимках для йоги, корейці мали абстрагуватися від зовнішніх факторів, не засинати, не перевіряти телефон чи розмовляти. До них під'єднали спеціальні пристрої, щоб слідкувати за частотою серцевих скорочень. Саме так організатори конкурсу визначили найбільш спокійного учасника", – пишуть у виданні.

Для корейського гіперконкурентного суспільства цей захід є важливим, адже метою конкурсу є не тільки фізичне випробування, а й створення місця тимчасового перепочинку.

Переможницею цьогорічного конкурсу стала 35-річна жінка, на ім'я Квон Со-А. ЇЇ нагородили трофеєм у формі скульптури французького митця Огюста Родена "Мислитель".

"Корея дуже конкурентна країна, де люди думають, що якщо вони нічого не роблять, вони відстають. Я думаю, що кожен повинен мати свій темп, а іноді просто можливість сповільнюватися", – зазначила переможниця, яка одночасно працює на кількох роботах.

Також, щоб відновитися після емоційного вигорання та стресу, спричиненого роботою, участь у змаганні взяв дворазовий олімпійський призер у швидкісному бігу по льоду, 34-річний Квак Юн Гі.

"Це місце, де я можу очистити свої думки й відпочити принаймні за цей час, тому я прийшов сюди, думаючи "ого, це те, що мені так потрібно", – говорить спортсмен.

Чоловік посів третє місце у конкурсі.

Змагання з уміння зберігати спокій відбулись удесяте. Заснувала їх художниця під псевдонімом Woopsyang. Жінка вирішила започаткувати захід після того, як сама пережила серйозне емоційне вигорання.

"Я створила змагання, думаючи, що було б непогано призупинити все разом у тому ж місці одночасно. Цей конкурс говорить, що відпочинок – це вже не марна трата часу, а те, чого ми дійсно потребуємо", – повідомила Woopsyang.