У Південній Кореї запустять спеціальну візу для шанувальників K-Pop
Фото: EPA

У Південній Кореї запустять спеціальну візу Hallyu, яку також називають "навчальної візою K-culture". Вона дозволить лишатися в країні до двох років тим некорейцям, які вступлять до місцевих академій виконавських мистецтв, повідомили у Forbes.

Hallyu, що перекладається як "корейська хвиля", означає величезну світову популярність культурної економіки Південної Кореї, яка експортує культуру K-pop через музику, фільми та інші мистецькі засоби.

У бізнес-плані Міністерства культури, спорту і туризму Південної Кореї мистецтво назвали "рушієм К-поп культури для наступного покоління", а підтримку молодих художників і письменників — однією з шести ключових стратегій для залучення більшої кількості туристів. Крім того, цього року країна планує запустити "K-туризм роуд-шоу" в США та Швеції.

Конкретні вимоги до візи K-culture поки що не оголошували, але деталі мають бути до другої половини 2024 року.

З точки зору туризму плекання відданості шанувальників K-pop і K-drama має великий фінансовий сенс. Оскільки 10-мільярдна індустрія K-pop стала настільки важливою для економіки Південної Кореї, що ВВП країни зазнав удару минулого року після того, як гурт BTS оголосив, що візьме тимчасову перерву.

Відповідно до звіту міністерства, саме K-pop найчастіше згадують у причинах відвідати країну. Дослідники три роки відстежували згадки про корейську культуру в соціальних мережах у 20 країнах, громадяни яких найчастіше приїздять як туристи: K-pop згадувався майже 37 мільйонів разів, що у 2,6 раза частіше, ніж, наприклад, корейська кухня, і в чотири рази частіше, ніж загальна корейська культура.