У Португалії зведуть село для серферів з басейном, у якому будуть штучні хвилі
Фото: Unsplash

У муніципалітеті міста Обідуш в Португалії повідомили, що створять туристичне село для серферів. Будівництво планують завершити у 2026 році, пише The Mayor.

Обідуш славиться своїми середньовічними памʼятками архітектури, які приваблюють любителів історії, однак місцева влада хоче розширити туристичний інтерес містечка ще на серфінгістів.

Тут зведуть туристичне селище під назвою Surf Park. Саме тут буде перший у Португалії басейн зі штучними хвилями. А також у селищі розташують ресторан, серфінг-шоп, кілька скейт-парків, корти для паддл-тенісу та пляжного тенісу, школу серфінгу, оздоровчий центр, ландшафтні зелені зони, велодоріжку та зону для корпоративних заходів.

Відповідно до сучасних стандартів, вплив на навколишнє середовище також не був упущений. Басейн зі штучними хвилями буде енерго- та водоефективним.

Усе це село розміститься на території площею 5 гектарів. Туристичний проєкт, який коштуватиме понад 30 мільйонів євро, має стартувати у 2024 році, а завершення будівництва заплановано на грудень 2026 року.