Біля Протасового Яру хотіли облаштувати паркінг – у КМДА запевнили, що цього не буде
Фото: Los Solomas

У Солом'янському районі, навпроти стіни пам'яті у Протасовому Яру, замість зеленої зони хотіли облаштувати паркінг. Однак у КМДА запевнили, що цього не буде.

Раніше повідомлялося, що Київська міська рада дала дозвіл на створення паркінгу замість зеленої зони під муралами загиблим бійцям біля Протасового яру. Зокрема, це паркування підтримала поліція.

Водночас депутатка Київради Ксенія Семенова зазначила, що рішення про створення паркування було затверджено до повномасштабного вторгнення, 31 серпня 2021 року. Автопаркінг є навіть у 5 додатку Київтранспарксервісу.

За словами депутатки, зараз ця ділянка стала місцем пам'яті, тому однозначно вздовж стіни треба робити сквер.

Заступник міського голови — секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко наголосив, що паркувального майданчика у Протасовому Яру навпроти стіни пам’яті не буде.

Він підтвердив, що Київська міська рада у серпні 2021 року ухвалила рішення, згідно з яким у переліку паркувальних майданчиків, закріплених за КП "Київтранспарксервіс", була земельна ділянка на розі вулиці Протасів Яр та провулка Докучаєвського.

"Станом на сьогодні комунальне підприємство в частині облаштування цього паркувального майданчика це рішення не виконало. І не робитиме цього. Стіна пам’яті, створена у 2022 році, має бути непорушною, як і простір біля неї", — написав Бондаренко.

Зокрема Бондаренко вже зареєстрував проєкт рішення про виключення ділянки з цього переліку.