У "Скрябіна" вкрали авторські права на пісні: що сталося
Фото: Скрябін/Facebook

ТОВ "Кузьма Скрябін" заявили, що Moon Records незаконно видали "Скрябін by Dakooka", і це є "відкритим піратством", пише "Слух".

21 квітня у мережі з’явився новий повноформатний кавер-альбом співачки Dakooka "Скрябін by Dakooka", який викликав чимало дискусій в українській музичній індустрії.

А 27 квітня у коментарі виданню "Слух" ТОВ "Кузьма Скрябін", яке після смерті музиканта заснувала вдова Кузьменка Світлана Бабійчук, зазначило, що альбом виданий незаконно і є "відкритим піратством".

ТОВ "Кузьма Скрябін" заявили, що тільки вони володіють 100% авторських прав на пісні гурту "Скрябін".

"Але ні ТОВ "МУН РЕКОРДС", ні Dakooka не зверталися до нас за дозволом. Вважаємо такі їхні дії явним та умисним порушенням авторських прав ТОВ "Кузьма Скрябін", відкритим піратством", — зазначили в організації.

Зокрема, на YouTube дистриб’ютором співачки Dakooka вказаний російський Zvonko Digital. У коментарі для "Слух" генеральний продюсер Moon Records Андрій Пасічник назвав це "технічною помилкою американського дистриб’ютора Iricom, з яким співпрацює його лейбл".

"Для нас було здивуванням почути від учасників музичної спільноти якісь асоціації нашої діяльності з російським агрегатором. Ми негайно звернулися із запитанням до своїх американських партнерів. Помилка була оперативно виправлена, тепер відображається правдива інформація", — додав Пасічник.

Водночас у "Кузьма Скрябін" зазначили, що мають підтвердження співпраці Moon Records із російським лейблом, однак лист від ООО "Национальный цифровой агрегатор" (Росія) не показали, бо, за їхніми словами, він є таємницею слідства.

"Таке зухвале піратство, а також їх співпраця з Росією під час війни може викликати лише обурення як у нас, так і в учасників легендарного гурту "Скрябін", які підтримують Україну", — додали в ТОВ "Кузьма Скрябін".

Зазначається, що всі відомості вже передали в правоохоронні органи, у зв’язку з чим було відкрито кримінальне провадження за ст. 176 Кримінального кодексу України щодо порушення авторського права.