У США блогера, який розбив літак заради переглядів, засудили до шести місяців увʼязнення
Фото: Тревор Джейкоб

Американського YouTube-блогера Тревора Джейкоба засудили до шести місяців у федеральній в'язниці за те, що він навмисне розбив свій літак заради переглядів та перешкоджав розслідуванню, пише BBC.

30-річний Тревор Джейкоб, колишній олімпійський сноубордист, у грудні 2021 року опублікував відео під назвою "Я розбив свій літак". В ньому він натякав на те, що авіакатастрофа була нещасним випадком.

Він катапультувався з літака з палицею для селфі в руках і розкрив парашут, щоб приземлитися. В угоді про визнання провини Джейкоб заявив, що створив відео в рамках угоди про рекламу онлайн-гаманця.

Раніше він визнав себе винним за одним з пунктів обвинувачення — у знищенні та приховуванні доказів, що перешкоджало розслідуванню.

Федеральна прокуратура Каліфорнії розповіла, що Джейкоб "найімовірніше, вчинив це правопорушення, заради інформації про себе в соціальних мережах і новинах, а також щоб отримати фінансову вигоду". Сам Джейкоб визнав, що "цей досвід був принизливим", і назвав вирок "правильним рішенням".

У листопаді 2021 року Джейкоб вилетів з аеропорту Санта-Барбари, Каліфорнія, встановивши камери на літаку й взявши із собою палицю для селфі й парашут.

"Чоловік не мав наміру досягти місця призначення, а натомість планував катапультуватися з літака під час польоту та зняти на відео себе, як стрибає з парашутом, і свій літак, коли він знижується та розбивається", — заявили в офісі прокурора США Центрального округу Каліфорнії.

Літак впав у національному лісі Лос-Падрес через 35 хвилин після зльоту. Джейкоб пішов на місце аварії та відновив кадри. Потім він завантажив на YouTube відповідне відео.

Блогер повідомив про аварію в Національну раду з безпеки транспорту, яка сказала, що він відповідає за збереження уламків. Пізніше Джейкоб стверджував, що не знав місцеперебування розбитого літака, хоча сам вивіз і знищив його уламки.