Норвежець побив світовий рекорд, стрибнувши у крижану воду з висоти 40,5 метра – відео
Фото: Кен Сторнес / Instagram

Норвежець Кен Сторнес виконав "стрибок смерті" у крижану воду з висоти 40,5 метра в норвезькому місті Стріні. Таким чином чоловік встановив новий світовий рекорд, повідомляє британське медіа UNILAD.

Сторнес опублікував відео в Instagram, де показав, як стоїть на виступі на скелі й скидає у воду великий камінь, щоб показати, наскільки він високо. Потім він стрибає вслід за каменем у крижану воду.

Його команда одразу до нього підпливла, щоб переконатися, що з Кеном все гаразд. Відтак чоловік офіційно побив світовий рекорд із найвищої висоти занурення. "Це було божевілля!" — написав Кен Сторнес.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Ken Stornes (@kenstornes)

Попередній рекорд норвежець встановив улітку 2021 року, коли стрибнув із висоти 31,3 метра. У жіночому класі рекорд становить 30,5 метра і належить норвежці Асбйорг Несьє.

Кен Сторнес, відомий як "Останній вікінг" — ветеран піхотних бойових дій. Він здобув славу стрибками з сокирами, а також смертоносними зануреннями. 

Dødsing (смертельний дайвінг) — це різновид екстремального стрибка у вільний спосіб із витягнутими руками. Перед самим зануренням атлет групується в позицію "гарматне ядро" або "щука". Класичний "Dødsing" (букв. "смерть") був винайдений гітаристом Ерлінгом Бруно Говденом у Frognerbadet влітку 1972 року.