У США оштрафують університет на $37,7 млн за обман студентів
Фото: Reuters

Гранд-Каньйонський християнський університет (GCU) оштрафують на $37,7 млн за обман студентів. Вони мусили платити більше, ніж вимагали їхні програми. Про це повідомили в міністерстві освіти Сполучених Штатів Америки.

У міністерстві провели розслідування, яке виявило, що університет обманював 7500 колишніх і теперішніх студентів щодо вартості своїх докторських програм протягом кількох років.

Університет Гранд-Каньйону, рекламуючи свої докторські програми, вказував, що вони коштують від $40 000 до $49 000. Це мало покрити навчання та 60 кредитних годин (одиниця вимірювання навчального навантаження студента). Проте, за словами відомства, 98% докторантів потребували понад 60 кредитних годин, щоб отримати диплом.

У міністерстві освіти виявили, що за попередньою ціною навчання завершили менш ніж 2% студентів. 78% здобувачів освіти платили університету додатково від $10 000 до $12 000. Студенти мали додатково платити за "курси продовження", завершення яких було зазначено у вимогах до дисертації.

"Брехня університету завдала шкоди студентам, зламала їхню довіру та призвела до несподівано високого рівня студентської заборгованості", — сказали в міністерстві освіти.

Водночас Університет Гранд-Каньйону назвав "брехнею" та "оманливими" звинувачення уряду. "Університет Гранд-Каньйону категорично заперечує всі звинувачення в заяві міністерства освіти та вживатиме всіх необхідних заходів, щоб захиститися від цих неправдивих звинувачень", — йдеться в повідомленні.