У Туреччині чоловік знайшов під своїм будинком підземне місто, якому 2000 років
Фото: Haber Turk

57-річний Мустафа Халіджіоглу, житель турецького міста Кайсері, знайшов під своїм будинком стародавнє підземне місто, якому 2000 років. Приміщення має 3-4 поверхи, зʼєднані тунелями, повідомляє Haber Turk.

Чоловік почав розкопки та реконструкцію міста пʼять років тому. За його оцінками, площа підземного міста становить 300 квадратних метрів.

"Ми почистили бруд і виявили підземне місто. У цьому місці три-чотири поверхи. Необхідно серйозно розкопати його", — сказав Мустафа Халіджіоглу.

Фото: Haber Turk
Фото: Haber Turk

За словами представників Фонду захисту та просування екологічних та культурних цінностей, місто складається з мінімум двох окремих шарів, через які можна пройти за допомогою тунелів. Зокрема, в тунелях трапляються камені, що перегороджують хід, шириною від 50 сантиметрів до 1,5 метрів.

Фото: Haber Turk
Фото: Haber Turk

Коли над містом звели будинки, люди почали використовувати приміщення як сараї для зберігання сіна, а також як склад, пізніше жителі скидали у підземні тунелі сміття.

"Ми не знали, що під будинком є підземне місто. Ми використовували ці місця як комори та сінники, було моторошно ходити тут без світла. За 5 років ми очистили місто від бруду. Зараз наша головна мета – зберегти й передати це місце майбутнім поколінням", — додав Халіджіоглу.

Фото: Haber Turk
Фото: Haber Turk
Фото: Haber Turk
Фото: Haber Turk