У "Зимовій країні" на ВДНГ створили детальний гід локацією
Фото: ВДНГ

З 9 грудня в Експоцентрі розпочинається святковий сезон. Цього року на відвідувачів ВДНГ традиційно чекає близько 20 тематичних локацій, серед яких і нові резиденти.

Ковзанка, Центральна площа ВДНГ

Одна з найпопулярніших зимових локацій ВДНГ просто неба. Понад 2500 кв. м льоду, льодова доріжка навколо фонтану й комфортні трибуни для глядачів. Цьогоріч у центрі ковзанки встановили неонову ялинку, а згори локацію підсвітили сотнями яскравих вогнів. Ковзани можна орендувати на місці або ж приходити зі своїми.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

Імерсивна виставка-казка крижаних скульптур "Снігова королева", біля пав. №1

Унікальне льодове королівство, створене з урахуванням найменших деталей. Експозиція складається з 15 крижаних скульптур, на виготовлення яких пішло понад 100 тонн льоду. Тут можна побачити величний замок Снігової королеви зі стінами 25 метрів завдовжки й 3,5 м заввишки, прогулятися квітучим льодовим садом, над створенням якого працювали 6 скульпторів.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

ILLUMINARIUM. Магія світла, сад біля Оранжереї

Ілюмінований парк металевих інсталяцій з LED-підсвіткою. Казкові тварини, міфічні персонажі, чарівні дерева й цікаві абстракції до 7 метрів заввишки. Родзинка простору — ілюміноване пшеничне поле площею 100 кв. м. Для найменших передбачено святкові квести й ігри у вихідні.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

Різдвяна фабрика мрій, пав. №2

Казкова мануфактура ельфів відновила свою роботу на ВДНГ. Тут можна не лише дослідити чарівне виробництво ялинкових прикрас, а й навчитися здійснювати найзаповітніші мрії. Наприкінці екскурсії кожен гість матиме власну магічну кульку для новорічної ялинки.

Диносвіт, пав. №1

Справжній доісторичний світ, який населяють понад 20 рухомих і дуже реалістичних динозаврів. Поруч з експозицією працює кінотеатр із фільмами про доісторичну еру, а також зона батута для найменших.

Резиденція Санти, пав. №9

На маленьких гостей чекає зустріч з ельфами, котожабиком Квусем і звичайно головним героєм свят — Сантою. А ще — справжнє музичне диво й можливість надыслати той самий лист.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

Мавка. Шоу, пав. №9

Хореографічна вистава з елементами повітряної гімнастики за мотивами найкасовішого українського мультфільму "Мавка. Лісова пісня". Малюки впізнають на сцені героїв мультфільму в нових образах. Основа номерів — оригінальні саундтреки, які вже полюбилися глядачам, тож можна буде підспівувати.

Оранжерея ВДНГ і KVITKOVA. Оранжерея

Оранжерея — особливе місце на ВДНГ. Тут представлені рослини трьох кліматичних зон, а також унікальна колекція рослин, висаджених понад 60 років тому. Поруч працює KVITKOVA.Оранжерея — теплий бар, де завжди приготують смачні коктейлі та інші запашні напої.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

Музей науки, пав. №23

Перший державний музей, де в зрозумілій і доступній формі продемонстровані найважливіші наукові здобутки людства, їхні закони та взаємодія. Під час зимових свят тут можна тренувати рівновагу на симуляторі сноуборду, уявити себе супергонщиком на бобслейній трасі та продемонструвати граційні рухи фігурного катання. А ще можна спробувати себе в ролі коментатора й разом із друзями провести голосову трансляцію подій на зимових змаганнях.

Universum Hall, пав №.6

Культурний простір, у якому музика тісно переплітається з історією. Тут проходять камерні виступи, оркестрові концерти, мюзикли й шоу. Тривають благодійні кінопокази німого кіно. Поруч із залою постійно працює інтерактивна експозиція електрогітар та інших електромузичних інструментів.

Animal Park, ліворуч від центрального входу

Місце, де завжди можна познайомитися з природою трохи ближче. Мета проєкту — навчити дітей і дорослих культурі спілкування з тваринами.Тут живуть кізки, альпаки, лами, кролики та інші милі створіння.

Планета метеликів, пав. №11-а

Літня казка посеред зими. Єдина в Україні виставка-ферма живих метеликів, де ті сідають прямо на долоні. Тут буде цікаво не тільки дітям, а й дорослим.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

Парк екстремальних атракціонів, біля пав. №10

Особливе місце, де кожен може повернутися в дитинство. Тут панує атмосфера безтурботності, виблискують різноколірні казкові вогники. У купі з веселими атракціонами все це створює неперевершене відчуття свята. А ще можна виграти улюблену іграшку, як у найкращих кінематографічних моментах.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

Kid City, біля пав. № 4 та 5

Ідеальний дитячий світ, де можна досхочу настрибатися на батуті чи джампі, побавитись у лабіринті, покататися на потязі й каруселі або покерувати веломобілем.

Kitchen & Garden, яблуневий сад, біля пав. №10

Мальовничий блакитний будиночок, що вже став одним із головних instagram-спотів ВДНГ. У зимовий період тут можна купити ялинки в горщиках, різдвяний декор, подарункові набори, травʼяні чаї та спеції. Можна придбати каву, чай і десерт, ну й, звісно, зробити різдвяні фотографії.

Фото: ВДНГ
Фото: ВДНГ

Будинок догори дриґом, біля пав. № 12

Унікальний атракціон, який відрізняється від усіх інших — тут ви опинитеся всередині будинку, де все перевернуто догори дриґом. З першого кроку відчуття, що щось не так: меблі й предмети побуту розташовані на стелі, а вам самим здається, що стоїте на голові.