Учасники гурту BTS вирушили на військову службу в Південній Кореї
Фото: Джей-Хоуп / Instagram

Четверо учасників K-pop гурту BTS цього тижня розпочали свою 18-місячну військову службу в Південній Кореї. Шанувальники обіцяють на них чекати у 2025 році, пише Reuters.

11 грудня на службу заступили РМ (справжнє імʼя — Кім Намджун) та Ві (Кім Техьон). 12 грудня до навчального центру для майбутніх військових вирушили ще двоє учасників: Чімін (Пак Чімін) та Чонґук (Чон Чонґук).

Група фанатів, які називають себе ARMY, зібралася у дощову погоду перед навчальним табором у місті Нонсан, де музиканти проходитимуть підготовку у підрозділі для новобранців, щоб попрощатися. Вони сказали, що будуть їх чекати. 

"Я думаю, що зі мною все буде добре, за винятком одного: я не зможу створити нові щасливі моменти з вами, що є найважче", — написав Ві на фан-платформі Weverse в понеділок, побажавши шанувальникам успіху та щастя.

РМ також зазначив, що іноді він може бути самотнім, але ці 18 місяців стануть шансом отримати нове натхнення та навчитися нового.

До чотирьох учасників гурту доєдналися ще троє інших, яким дали вихідний з військової служби. 30-річний Джін (Кім Сокджін), найстарший член, приєднався до армії у грудні минулого року, за ним пішли — Джей-Хоупа (Чон Хосок) у квітні та Шуга (Мін Юнґі) у серпні.

Згідно із законом, усі працездатні південнокорейські чоловіки віком від 18 до 28 років мають служити в армії близько двох років у межах заходів із захисту від Північної Кореї.

Всесвітній успіх BTS навіть спровокував дискусію щодо того, чи слід дозволяти виконавцям K-pop нести військову службу коротший термін. Такий привілей у країні зараз надають медалістам Олімпійських і Азійських ігор, а також деяким класичним музикантам з міжнародними досягненнями.

BTS — південнокорейський чоловічий гурт, заснований у 2013 році. Це перший музичний колектив з цієї країни, що очолив престижний американський рейтинг Billboard 200. BTS також увійшли до списку журналу Time "25 найвпливовіших людей в Інтернеті""(2017–2019) і "100 найвпливовіших людей у світі" (2019). Є найбільш продаваними артистами в історії Південної Кореї, які реалізували понад 40 мільйонів копій своїх альбомів.