Учасниць конкурсу "Міс Україна 2023" звинувачують у прихильності до Росії — деталі
Фото: Ксенія Магера / Instagram

Конкурс "Міс Україна 2023" потрапив у скандал через підбір учасниць. Комік, засновник YouTube-каналу "Леви на джипі" заявив, що конкурс не має права на існування.

Він повідомив, що деякі кандидатки не живуть в Україні, ведуть соцмережі російською мовою, мають зв'язки з Росією й не висловлювалися ніяк щодо російського вторгнення в Україну.

Так, наприклад, Андрій Лузан розповів, що представницею України на "Міс Україна 2023" може бути Ксенія Магера, яка живе в Дубаї та "любить РФ", а також нібито дружить із росіянкою і брала участь у конкурсі "Майбутнє Росії".

Фото: Андрій Лузан / Instagram
Фото: Андрій Лузан / Instagram

Зокрема, Ксенія відвідувала ресторан в ОАЕ, власником якого є російський бізнесмен Аркадій Новіков, який очолював штаб Путіна на виборах. Водночас на сторінці в соцмережах українки немає жодної інформації про повномасштабне вторгнення. Так, наприклад, 8 березня 2022 року вона побажала підписникам "знаходити причини для радості попри все".

Фото: Андрій Лузан / Instagram
Фото: Андрій Лузан / Instagram
Фото: Андрій Лузан / Instagram
Фото: Андрій Лузан / Instagram

Наразі всю цю інформацію учасниця прибрала зі своєї сторінки, закрила коментарі для перегляду та змінила геолокації.

Серед кандидаток на титул "Міс Україна 2023" є ще одна суперечлива дівчина — Катерина Чувашова з Дніпропетровської області. Її батько нібито повʼязаний із переданням інформації росіянам щодо позицій українських військових. Згодом комік додав, що її батька затримала СБУ як агента ФСБ.

Фото: Андрій Лузан / Instagram
Фото: Андрій Лузан / Instagram

Лузан також знайшов фото, де учасниця конкурсу Ірина Піляєва супроводжує московського ресторатора Олександра Орлова. До 2022 року він був одним зі співвласників конкурсу краси.

Фото: Андрій Лузан / Instagram
Фото: Андрій Лузан / Instagram

"Це лише частина інформації про учасниць. Багато з них, за словами колег із модельних агентств, відвідують тусовки російських олігархів у Куршавелі", — додав Лузан.

Після першого допису з шоуменом зв'язалася близька людина двох конкурсанток і розповіла, що деяких дівчат у цей проєкт затягують різними вмовляннями та маніпуляціями. А потім не дають просто так піти.

"Тому прошу вас без агресії до усіх підряд конкурсанток. Є конкретні учасниці, на яких я навів факти. Щодо інших — розбираймось або добиваймося скасовування конкурсу взагалі", — написав комік,

Зокрема, Лузан нагадав, що "Міс Україна" та "Міс Україна Всесвіт" — абсолютно різні конкурси, з різними організаторами.

Організатори "Міс Україна" відреагували на скандал. Там зазначили, що створили етичну групу перевірки, яка проведе додаткові дослідження учасниць на основі отриманих нових фактів.

За результатами таких досліджень можливі виключення учасниць зі складу конкурсу, кажуть організатори.

Водночас у повідомлені йдеться, що цьогорічний конкурс пройде без журі. Переможницю обиратимуть шляхом безкоштовного голосування на сайті конкурсу.