Українець здобув "срібло" на першому етапі сезону Кубка світу з паркуру на швидкість
Фото: FIG

25-річний український трейсер Богдан Колмаков з Олександрії Кіровоградської області завоював "срібло" на першому етапі Кубка світу з паркуру на швидкість, пише "Суспільне".

Перші змагання сезону відбулися 20 травня у французькому місті Монпельє.

У межах змагання спортсмени боролися не тільки за медалі, але й за рейтингові очки у підсумковій таблиці Кубка світу з паркуру.

Завдяки цьому результату Колмаков здобув 40 очок у рейтингу Кубка світу у сезоні 2023. Переможці цього заліку стануть відомі після другого етапу, який пройде 8-10 вересня у Софії.

Кращий, ніж Колмаков, час показав італійський спортсмен Лука Демарчі, він здобув "золото", а "бронза" дісталася Ярославу Хумі з Чехії.

Для Колмакова та інших учасників змагання у Монпельє завершилися за підсумками кваліфікаційних виступів. Організаторам довелося скасувати фінали через сильні дощі.

Українець виступає у дисципліні "швидкість". У попередньому сезоні він фінішував на другому місці у загальному заліку Кубка світу.

У липні 2022 року Колмаков виграв золоту медаль Всесвітніх ігор у Бірмінгемі (США). А у вересні — "золото" Кубка світу з паркуру у Софії.