Українська фотографка Юлія Кочетова перемогла на World Press Photo 2024
Фото: Юлія Кочетова

18 квітня українська фотографка Юлія Кочетова стала однією з чотирьох глобальних переможців премії World Press Photo 2024. Дівчина перемогла з проєктом під назвою War Is Personal ("Війна — це особисте"). Про переможців оголосили на сайті премії.

Фото: Юлія Кочетова
Фото: Юлія Кочетова

За словами журі конкурсу, емоційні зображення створюють видатну презентацію серед багатьох записів про російське вторгнення в Україну. Захопливе використання аудіо та ілюстрацій, особливо в поетичному щоденнику та аудіозаписах, виділялося, надаючи якості фільму цій роботі.

Фото: Юлія Кочетова
Фото: Юлія Кочетова

Серед глобальних переможців також фотографії, що документують незворотні особисті втрати в Газі, сім'ю на Мадагаскарі, життя мігрантів у Мексиці та травму війни в Україні. Ці роботи отримали найвищі нагороди цьогорічної премії.

Четверо переможців були обрані з-поміж 24 регіональних переможців, які були відібрані з понад 61 000 робіт. Спочатку роботи оцінювали шість регіональних журі, а всіх переможців визначало глобальне журі.

"Кожен із цих фотографів-переможців особисто знайомий зі своїми темами. Це допомагає їм донести глибше розуміння до решти з нас, що, сподіваємось, викликає емпатію та співчуття. Я вдячна за їхню відданість, мужність, професіоналізм і майстерність", — зазначає виконавча директорка World Press Photo Джумана Ель Зейн Хурі.

  • Нагадаємо, Юлія Кочетова отримала нагороду World Press Photo 2024 у європейському регіоні за проєкт "Війна — це особисте" (War is personal). Проєкт Юлії Кочетової — це вебсайт, який поєднує її фотографії з віршами, аудіокліпами і музикою.
  • Юлія Кочетова — українська фотожурналістка, яка після повномасштабного вторгнення РФ в Україну активно висвітлює наслідки війни. Її роботи публікували такі міжнародні медіа, як BBC Online, The Guardian, The Telegraph, The Huffington Post, The National Geographic та інші.